Saopštenja za javnost

+387 (59) 223-755

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas da je Bolnica u Trebinju najbolja zdravstvena ustanova na nivou sekundarne zastite u Republici Srpskoj. Bogdanić je nakon posjete ovoj zdravstvenoj ustanovi i razgovora sa rukovodstvom istakao da trebinjska Bolnica nema finansijskih poteškoća, te da direktor Zdravka Vreca savjesno i odgovorno obavlja svoj posao i organizuje rad. "Ova zdravstvena ustanova i njeno rukovodstvo i ubuduce ce imati podrsku Ministarstva zdravlja da nastave kao i do sada da rade za dobrobit pacijenata ove i susjednih hercegovackih opstina", istakao je Bogdanic...

Resorni ministar je sa predstavnicima republickog Crvenog krsta posjetio i trebinjsko porodiliste kome je ova humanitarna organizacija donirala posteljinu i higijenske pakete. Bogdanic je istakao da Crveni krst svojim radom i djelovanjem prema onima kojima je pomoc najpotrebnija zasluzuje potpunu podrsku Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zastite. Osvrcuci se na stanje u porodilistima Srpske, odnosno pad nataliteta, Bogdanic je istakao da je takva situacija evidentna ne samo na ovim podrucjima, vec i u okruzenju na sto utice vise faktora, medu kojima je ekonomska kriza. On je izrazio nadu da ce se ubuduce stvarati uslovi za veca zaposljavanja, a samim tim i za sklapanje brakova, odnosno povecanje nataliteta.

Direktor Bolnice u Trebinju Zdravka Vreca istakla je da, zahvaljujuci Ministarstvu zdravlja i sredstvima ove zdravstvene ustanove, porodiliste, ali i druga odjeljenja imaju adekvatne uslove za smjestaj, te da je strucnost kadra na zavidnom nivou.
"U porodilistu smo angazovali i jednog spoljnog konsultanta koji se bavi laparaskopskom dijagnostikom u ginekologiji, sto je znacajan pomak za rjesavanje problema steriliteta", istakla je Vreca i dodala da je veliki broj djece roden zahvaljujuci napretku dijagnostike u ovoj bolnici. Nacelnik Ginekolosko-akuserskog odjeljenja Bolnice Trebinje Branislav Kozic rekao je da je stanje u porodilistu dobro, da imaju razumijevanje direktora, pomoc Ministarstva, Crvenog krsta, da su sobe opremljene i kadar strucan, ali da iz godine u godinu ima sve manje beba. On je ukazao da je vec godinama problem sto se ne rada prvo i trece dijete, podsjecajuci da je ranije na godisnjem nivou bilo manje po jedno skolsko odjeljenje, ali da je u prvom tromjesecju rodeno 20 beba manje nego u istom periodu prosle godine. "U prva tri mjeseca 2014. u nasem porodilistu rodeno je manje od 30 beba, odnosno dnevno nismo imali ni po jedno novorodence", istakao je Kozic. Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Doko Mihajlovic istakao je da ova organizacija tokom Nedjelje Crvenog krsta od 8. do 15. maja tradicionalno posjecuje sva porodilista u Srpskoj i urucuje poklone. "Nastojimo da jos jednim zvonom za uzbunu probudimo nas narod na humanost", istakao je Mihajlovic i pozvao sve one koji imaju mogucnosti da pomognu ljudima kojima je pomoc najpotrebnija.

INFO

Posjete: 15:00 - 16:30
Hitna pomoć: 124  0/24
Telefon: +387 (59) 223-755

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju preko naše kontakt strane.

Kontakt